Kraft Foods a oprit productia in fabrica de la Brasov

Kraft Foods Romania a oprit pe 19 noiembrie productia in fabrica de la Brasov, urmand ca pana la sfarsitul acestei luni cei 220 de angajati ramasi in societate sa primeasca preavizele de disponibilizare.
Angajatii vor primi preavizele in data de 30 noiembrie, iar la inceputul lunii ianuarie 2010 vor intra in somaj, potrivit lui Dragos Grigore, lider sindical la Kraft Foods, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, in prezent, la Brasov mai sunt 220 de angajati pentru productia tabletelor de ciocolata Poiana. Compania a incheiat un contract comercial cu societatea brasoveana Rap Confectioney, parte a grupului Raptronic, care va da posibilitatea continuarii fabricarii produselor de ciocolata extrudate la Brasov. Firma din Brasov va produce pentru Kraft Foods batonul de ciocolata "Smash cu arahide" si bomboanele "Chokotoff", Kraft Foods continuand sa fie proprietarul acestor marci.

Primul val de disponibilizari, reprezentand 169 de angajati, a avut loc la jumatatea acestui an, planurile vizand inchiderea unitatii pana la finalul lui 2009 sau inceputul lui 2010 si relocarea productiei in Bulgaria. Decizia de inchidere a fabricii din Brasov nu are legatura cu criza financiara

Kraft comercializeaza produse alimentare in peste 150 de tari din intreaga lume. Printre marcile Kraft se numara: branzeturile, semipreparatele si dressing-urile Kraft, mezelurile Oscar Mayer, crema de branza Philadelphia, cafeaua Maxwell House; prajiturile si biscuitii Nabisco si marca Oreo; cafeaua Jacobs; ciocolata Milka, Côte d’Or si biscuitii LU.

Compania este prezenta in Romania din anul 1994 prin cumpararea fabricii Poiana Produse Zaharoase din Brasov, redenumita Kraft Jacobs Suschard Romania S.A. In anul 2000, Kraft Jacobs Suschard isi schimba denumirea in Kraft Foods Romania.

Kraft este una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 de miliarde de USD, cu peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. Compania este cotata la indicele bursier S&P 100 (NYSE: KFT) si Indicii Dow Jones si Ethibel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri