White&Case consiliaza juridic EnergoNuclear, un contract de aproape 400.000 euro

Firma de avocatura White&Case a semnat contractul cu EnergoNuclear, compania care realizeaza reactoarele 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda, pentru sub 400.000 euro, contract ce este valabil timp de zece luni, a declarat directorul general al EnergoNuclear, Dan Ionescu.
"Contractul a fost semnat in urma cu cateva zile, intrand in vigoare in momentul semnarii si va fi valabil zece luni, pana la 30 septembrie 2010, cand expira etapa de pre-proiect. EnergoNuclear a luat decizia de a acorda contractul de asistenta juridica firmei White&Case datorita experientei si expertizei internationale, in conformitate cu legislatia in vigoare", a precizat Dan Ionescu, citat de NewsIn.

Acesta a afirmat ca acest contract are un obiect restrans de activitate fata de cum era prevazut in licitatia initiala. Dan Ionescu a mentionat totodata faptul ca, desi acest consultant juridic a fost ales mai tarziu decat era prevazut initial, compania este in grafic in ceea ce priveste realizarea viitoarelor reactoare de la Cernavoda si ca "proiectul nu este intarziat".

EnergoNuclear a lansat in luna iulie o licitatie restransa accelerata, pentru servicii de asistenta juridica, licitatie ce prevedea atunci un contract in valoare de 700.000 euro, fara TVA, cu o durata de un an (12 luni). Aceasta licitatie initiala a fost castigata de White&Case, dar ulterior licitatia a fost contestata. Dan Ionescu a precizat ca EnergoNuclear a declarat acum White&Case firma castigatoare pentru asistenta juridica, in urma unei atribuiri directe.

Nuclearelectrica si cei sase investitori, ArcelorMittal, CEZ, GdF-Suez, Enel, Iberdrola si RWE Power, au semnat, la 20 noiembrie 2008, Acordul Investitorilor pentru infiintarea companiei de proiect (SC EnergoNuclear SA) care va construi, pune in functiune si exploata Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda. In urma negocierilor, s-a decis ca impartirea actiunilor intre partenerii de proiect sa fie astfel: Nuclearelectrica - 51%, CEZ - 9,15%, GdF-Suez - 9,15%, Enel - 9,15%, RWE Power - 9,15%, iar ArcelorMittal si Iberdrola, fiecare cate 6,2%.

Unitatile 3 si 4 ar urma sa fie puse in functiune dupa 2016.

Costul estimat pentru cele doua reactoare este de patru miliarde de euro, iar fiecare unitate va avea o putere instalata de 720 MW. Durata de viata a unei unitati este de 30 de ani, cu posibilitatea prelungirii pana la 40 de ani. Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda vor folosi tehnologie de tip CANDU 6.

Procesul de negociere cu cei sase investitori interesati a inceput la 4 decembrie 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri