Operatorul de restaurante si cafenele, Trotter Prim, va deschide pana la sfarsitul acestui an trei noi unitati, pentru care a alocat aproximativ 600.000 euro, si estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 51,7 milioane de lei (12 mil euro), aproape de valoarea din 2008, a declarat Dragos Petrescu (foto).
"Pana la finele anului vom mai deschide trei noi unitati, si anume o cafenea City Cafe Atlantis in Pipera, un restaurant « Bun de tot» si un nou concept «cantina sport pub». Investitia pentru aceste locatii, de 500.000-600.000 euro reprezinta cea de-a doua etapa a planului investitional pentru 2009, in valoare totala de 1,5-1,6 milioane euro", a declarat Dragos Petrescu, CEO al grupului Trotter Prim, in cadrul evenimentului Zilele Biz, potrivit NewsIn.

Acesta a precizat ca in acest an se asteapta la o cifra de afaceri de 51,7 milioane de lei (12 mil euro la cursul de 4,28 lei/euro din 23 noiembrie, aproape de cifra de 52,5 milioane de lei (14,2 mil euro) obtinuta anul trecut

"Ne asteptam la profit in acest an, dar mai mic cu 25% fata de 2008, deoarece am sacrificat marjele de profit in campaniile de marketing pentru meniuri. Spre exemplu, avem meniuri de 19 lei, in urma unui discount de 35%, fata de pretul de lista", a adaugat Dragos Petrescu.

Dragos Petrescu a mai spus ca, pentru viitoarele unitati ce vor fi inaugurate, se va concentra pe locatii stradale, renuntand la amplasamentul in centre comerciale.

"La inceputul anului noi aveam 25% din intreaga retea de restaurante si cafenele in mall-uri. Acestea sunt insa cele mai nepotrivite locatii din punct de vedere al businessului, din cauza apetitului scazut al oamenilor pentru a cheltui. Cele mai profitabile locatii sunt cele de pe strada, in zone precum Calea Victoriei, centrul istoric si cartierul Primaverii", a mentionat Petrescu.

Potrivit acestuia, de la inceputul anului 2009, operatorul a relocat stradal o unitate sub marca "Bun de tot" si a anulat inaugurarea altor trei locatii in mall-uri, iar in urmatorii doi ani, nu va mai alege centrele comerciale pentru extinderea retelei.

In prezent, operatorul Trotter Prim gestioneaza 15 restaurante si cafenele sub brandurile City Grill, City Cafe, Caru` cu Bere, Hanul Berarilor, Buon Giorno, Bun de tot.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri