Lindab Romania, care activeaza pe piata materialelor de constructii metalice, va fuziona cu firma Rova Romania, ambele entitati fiind detinute de grupul suedez Lindab.
“In mod concret, procesul de integrare va asigura includerea tuturor activitatilor grupului Lindab pe piata locala sub o singura <<umbrela>>. Aceasta decizie a fost luata la nivel de grup, dar si printr-o consultare a managerilor locali”, spune Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania.

Cele doua entitati se afla in faza finala a procedurilor de fuziune. In urma procesului aflat in derulare, va exista o singura firma a grupului in Romania, Lindab SRL, cu doua puncte de lucru, in Ilfov si Sibiu.

Concomitent cu definirea procedurilor juridice de fuziune prin absorbtie, este in curs de implementare un proces de integrare operationala a celor doua companii, care se estimeaza ca va fi finalizat in primavara anului viitor.

“Vom optimiza capacitatea de productie Lindab si Rova si vom implementa o revizuire a politicii comerciale, care sa asigure accesibililatea, dar si diferentierea produselor. Gama de clienti se va largi prin oferirea de conditii comerciale identice partenerilor Lindab si partenerilor Rova”, afirma Sulyok

Brandul Rova va fi mentinut ca brand distinct in portofoliul Lindab.

“In procesul de integrare operationala a celor doua companii, pentru optimizarea activitatii, se va renunta la 5 din cei 38 de angajatia ai Rova, angajati in cazul carora intervenea o situatie de dublare a pozitiilor. Nu intentionam sa facem alte reduceri de personal in perioada urmatoare”, spune Sulyok.

Radu Filimon, fostul directorul general al Rova Romania, va coordona in continuare activitatea biroului din Sibiu si ii va raspunde direct lui Suloyok.

Suedezii au achizitionat anul trecut trecut grupul slovac Sipog, intrand in posesia posesia firmelor Rova Romania si Vios (Brasov).

Firma Vios a fost inchisa in mai, operatiunile sale fiind preluate de Rova Romania. Dupa absorbtia Vios de catre Rova, cei 11 angajati ai firmei din Brasov au fost concediati.

Andrei Sulyok afirma recent ca nu exclude posibilitatea achizitionarii unui competior in 2010, ceea ce ar putea creste valoarea afacerilor de pe piata locala ale grupului suedez. Directorul general al companiei nu stie daca in cazul unei achizitii se va folosi tot o absorbtie de activitati.

“Nu putem vorbi despre o procedura standard de abordare a achizitiilor. Deciziile se iau in functie factori printre care includem contextul pietei, profilul companiilor respective, intentiile Lindab etc”, sublianiaza Sulyok.

Grupul suedez Lindab, care comercializeaza pe piata locala profile metalice, hale si structuri metalice, precum si sisteme de ventilatii, a inregistrat o cifra de afaceri de 63 de milioane de euro anul trecut pe piata locala, in scadere cu 3,7 mil. euro fata de 2007.

Lindab este unul dintre cei mai importanti jucatori europeni pe piata de constructii metalice prefabricate, cu prezenta in 31 de tari, avand circa 5.000 de angajati.

Cei mai importanti jucatori de pe piata de tigla metalica sunt Lindab Romania, Ruukki Romania, ArcelorMittal Construction Romania si Megaprofil
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri