„In 2007 am lucrat cu doua variante de buget, iar anul acesta am avut cele mai multe variante, in numar de noua, din cauza schimbarilor din piata farma si a crizei economice, care a schimbat comportamentul consumatorului”, a declarat Andreea Ionescu (foto), director retail marketing A&D Pharma.

Reprezentanta grupului farmaceutic A&D Pharma a mai spus ca piata alternativa (produse cu ingrediente naturale) a crescut in ultimul an, la fel si segmentul de dermatocosmetice. La nivel mondial, tendinta este de dublare a pietei alternative, Germania inregistrand cele mai mari rate in acest sens.

Reteaua de farmacii Sensiblu, care numara in prezent 220 de unitati peste tot in tara, a inregistrat cresteri de vanzari la dermatocosmetice, pentru locatiile din mall-uri acestea reprezentand pana la 50% din totalul incasarilor. In farmaciile stradale din cartierele obisnuite segmentul dermatocosmeticelor aduce doar 15% din totalul vanzarilor.

Compania farmaceutica A&D Pharma, care opereaza lantul de farmacii Sensiblu, a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri neconsolidata de 1,54 de miliarde de lei, in crestere cu 12% fata de perioada similara a lui 2008. In euro insa, vanzarile s-au depreciat cu 3%, pana la 354,9 milioane de euro, pe fondul deprecierii cu 16% a monedei nationale in raport cu cea europeana.