"Imprumutul a fost semnat ieri (miercuri, 25 noiembrie, n.r.). Vom atrage in curand jumatate din suma, iar in primul trimestru al anului viitor, restul de 30 milioane euro. De asemenea, cat de curand vom semna si pentru celelalte trei imprumuturi, de 30 milioane euro, 70 milioane euro si creditul extern de 135 milioane euro", a precizat Mihai David, dupa semnarea pocesului verbal a celei de-a 80-a Comisii mixte romano-sarbe, pentru hidrocentrala de la Portile de Fier.

Directorul general al companiei nu a putut spune despre ce banci este vorba, pentru ca este in negocieri cu alte banci pentru restul banilor pe care vrea sa-i imprumute (pana la 300 milioane de euro), informeaza NewsIn.

De asemenea, Hidroelectrica a semnat recent alte doua contracte pentru imprumuturi de circa 50 milioane euro, din care unul se ridica la 30 mil. euro, iar celalalt are o valoare de 80 mil. lei (peste 18,6 mil. euro - n.r.).

Mihai David a anuntat in urma cu cateva luni ca negociaza cu mai multe banci pentru imprumuturi totale de 300 milioane euro, necesare pentru investitii.

Hidroelectrica este cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie electrica din Romania. Compania a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are peste 5.000 angajati.