"Disponibilizarile se fac conform legii insolventei. Preavizul in cazul celor 300 de angajati expira pe 2 decembrie. Se vor acorda salarii compensatorii, respectiv un salariu pentru fiecare an de vechime", a declarat liderul de sindicat Dumitru Mihaliuc, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, angajatii disponibilizati vor primi salariile compensatorii in maximum doi ani, banii urmand sa fie asigurati din vanzarile de active care vor fi efectuate de unitate, dar dupa ce va fi aprobat planul de reorganizare a societatii.

"Din cauza crizei, comenzile sunt putine. Insa, sunt perspective pentru primul trimestru al anului viitor. Prin toate masurile adoptate in acest an, s-a reusit tinerea in functiune a fabricii. Strategia privind planul de restructurare am facut-o impreuna cu conducerea. Fiecare angajat reprezinta un caz social, insa trebuiau restranse posturile, avand in vedere situatia financiara deosebita. Disponibilizarile s-au facut din toate departamentele, cu prioritate din personalul TESA", a mai spus liderul de sindicat.

In prezent, la Fortus SA mai lucreaza circa 1.200 de angajati.

Societatea Fortus Iasi este producator de utilaj tehnologic greu cu structura metalurgic-mecanica integrata, care dispune de mai multe sectoare de fabricatie.