Astfel, Petrom vrea sa cumpere 12,23 milioane de titluri ROFU, pentru care ofera un pret de 0,243 lei/unitate. Oferta de preluare se va derula intre 3 si 23 decembrie si va fi intermediata de Unicredit CAIB Securities, potrivit NewsIn.

Distribuitorul de combustibili Petrom Aviation Otopeni a obtinut un profit net de 1,34 milioane lei in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 42% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul comprimarii afacerilor cu 25%. Astfel, cifra de afaceri a companiei s-a diminuat la 145,8 milioane lei (34,4 milioane euro) in intervalul ianuarie-septembrie 2009, de la 194,26 milioane lei in acelasi interval din 2008.

Petrom Aviation si-a majorat anul acesta capitalul social cu aproape 7 milioane lei, pana la 25,5 milioane lei, pentru realizarea de investitii, dupa ce Petrom, actionarul majoritar, a subscris aproape in totalitate actiunile emise in acest sens.

Achizitionand actiunile pe care ceilalti participanti la majorare nu le-au mai subscris, Petrom si-a consolidat detinerea in cadrul Petrom Aviation pana la 95,2%.

Petrom Aviation are ca activitate comertul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi, iar actiunile sale se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq. Compania are o capitalizare de 38,27 milioane lei (8,9 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,15 lei, stabilita in sedinta bursiera din 25 noiembrie.