Petrom (SNP) lanseaza in 3 decembrie o oferta de preluare pentru Petrom Aviation (ROFU), prin care vrea sa cumpere pachetul de circa 4,8% din actiuni aflat in posesia actionarilor minoritari, potrivit documentelor de oferta publica aprobate de CNVM.
Astfel, Petrom vrea sa cumpere 12,23 milioane de titluri ROFU, pentru care ofera un pret de 0,243 lei/unitate. Oferta de preluare se va derula intre 3 si 23 decembrie si va fi intermediata de Unicredit CAIB Securities, potrivit NewsIn.

Distribuitorul de combustibili Petrom Aviation Otopeni a obtinut un profit net de 1,34 milioane lei in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 42% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul comprimarii afacerilor cu 25%. Astfel, cifra de afaceri a companiei s-a diminuat la 145,8 milioane lei (34,4 milioane euro) in intervalul ianuarie-septembrie 2009, de la 194,26 milioane lei in acelasi interval din 2008.

Petrom Aviation si-a majorat anul acesta capitalul social cu aproape 7 milioane lei, pana la 25,5 milioane lei, pentru realizarea de investitii, dupa ce Petrom, actionarul majoritar, a subscris aproape in totalitate actiunile emise in acest sens.

Achizitionand actiunile pe care ceilalti participanti la majorare nu le-au mai subscris, Petrom si-a consolidat detinerea in cadrul Petrom Aviation pana la 95,2%.

Petrom Aviation are ca activitate comertul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi, iar actiunile sale se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq. Compania are o capitalizare de 38,27 milioane lei (8,9 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,15 lei, stabilita in sedinta bursiera din 25 noiembrie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri