Jumatate dintre romani cred ca piata muncii isi va reveni dupa alegeri

Mai putin de jumatate dintre romani (47,1%) se declara optimisti in revenirea pietei muncii dupa alegerea noului presedinte, conform unui sondaj al portalului NetJobs.ro.
Astfel, doar 47% dintre respondentii cu varste intre 18 si 25 de ani cred in optimizarea climatului de pe piata muncii, fata de 39,4% in cazul celor de 26-35 de ani si 47,3% pentru cei de pana la 50 de ani..

Persoanele din categoria de varsta 51-65 ani sunt ceva mai optimiste, 53,3% dintre acestea sperand intr-o crestere a numarului locurilor de munca si a veniturilor in cazul alergerii unui nou presedinte.

Angajatii din domeniile constructii si agricultura sunt cei mai optimisti, 80%, respectiv 71,43% dintre ei crezand in revenirea acestor domenii. La polul opus se afla domenii ca vanzari, resurse umane si inginerie, unde respondentii cred in resuscitarea pietei in proportie de 22,3%, respectiv 20% si 11,15%.

Insa nu numai situatia politica actuala genereaza valul de pesimism referitor la evolutia pietei muncii. Principalul factor al pesimismului romanilor este starea economiei nationale, increderea companiilor si consumatorilor in economia Romaniei aflandu-se acum la cel mai redus nivel din Uniunea Europeana, conform raportului lunar al Comisiei Europene. In luna noiembrie, indicele increderii romanilor in economia nationala inregistra scaderi pana la pragul de 62,1%.

Sondajul a fost realizat la sfarsitul lunii noiembrie, pe un esantion de 482 de persoane. Datele actuale sunt similare sondajului neconditionat de factorul politic, desfasurat in urma cu trei luni, cand doar 45,5% dintre respondenti credeau in revenirea pietei muncii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri