Tranzactia este parte dintr-o achizitie mai larga a tuturor operatiunilor din Europa Centrala a grupului ABI, pentru o valoare globala de aproximativ 2,23 mld. dolari si drepturi suplimentare privind plata unei sume conditionate de rentabilitatea investitiei initiale a CVC.

Aceasta este nu doar cea mai mare tranzactie private equity realizata vreodata in Europa Centrala si de Est, dar si cea mai semnificativa achizitie de pana acum in anul acesta in Europa.

Conform contractului, CVC a achizitionat operatiunile grupului ABI in Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Montenegru, Romania, Serbia si Slovacia si a agreat sa produca si/sau sa distribuie Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu, Hoegaarden, Spaten si Leffe in aceste tari, sub licenta de la ABI.

Din vanzarea InBev Romania grupul a obtinut intre 250 si 300 de milioane de euro, potrivit estimarilor oferite Wall-Street de mai multi consultanti in fuziuni si achizitii de pe pe piata locala.

In Romania, avocatii Alexandru Birsan si Carmen Peli (foto) au condus o echipa de 10 avocati si au asistat la realizarea tranzactiei prin due diligence, structurarea tranzactiei si a documentelor aferente.

Prezenta de 15 ani pe piata locala, InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Reprezentantii fondului de investitii CVC Capital Partners, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de private equity la nivel mondial, au declarat recent ca iau in considerare noi oportunitati de investitii in regiune, dar si in Romania.