Casa de avocatura PeliFilip, creata in 2008 in urma plecarii unui grup de avocati de la NNDKP, a asistat fondul de private equity CVC Capital Partners cu privire la achizitia operatiunilor din Romania ale grupului Anheuser-Busch InBev.
Tranzactia este parte dintr-o achizitie mai larga a tuturor operatiunilor din Europa Centrala a grupului ABI, pentru o valoare globala de aproximativ 2,23 mld. dolari si drepturi suplimentare privind plata unei sume conditionate de rentabilitatea investitiei initiale a CVC.

Aceasta este nu doar cea mai mare tranzactie private equity realizata vreodata in Europa Centrala si de Est, dar si cea mai semnificativa achizitie de pana acum in anul acesta in Europa.

Conform contractului, CVC a achizitionat operatiunile grupului ABI in Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Montenegru, Romania, Serbia si Slovacia si a agreat sa produca si/sau sa distribuie Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu, Hoegaarden, Spaten si Leffe in aceste tari, sub licenta de la ABI.

Din vanzarea InBev Romania grupul a obtinut intre 250 si 300 de milioane de euro, potrivit estimarilor oferite Wall-Street de mai multi consultanti in fuziuni si achizitii de pe pe piata locala.

In Romania, avocatii Alexandru Birsan si Carmen Peli (foto) au condus o echipa de 10 avocati si au asistat la realizarea tranzactiei prin due diligence, structurarea tranzactiei si a documentelor aferente.

Prezenta de 15 ani pe piata locala, InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Reprezentantii fondului de investitii CVC Capital Partners, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de private equity la nivel mondial, au declarat recent ca iau in considerare noi oportunitati de investitii in regiune, dar si in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri