Majorare de capital cu subscriere la Petrom

Compania petroliera Petrom a anuntat saptamana trecuta convocarea Adunarii Generale a Actionarilor pentru data de 22.11.2005 avand pe ordinea de zi ca principal obiectiv majorarea capitalului social al societatii cu suma de 66,8 mil. lei prin emiterea unui numar de 660.800.710 actiuni cu valoarea nominala de 0,1 RON. Majorarea capitalului social se realizeaza pentru a putea fi trecute unele terenuri pe care Petrom le are in exploatare, din proprietatea statului in proprietatea companiei respectand clauzele din contractul de privatizare. In urma acestei privatizari Ministerul Economiei si Comertului va primi un numar de 269.213.057 actiuni. Raportul de subscriere este de 11,8 actiuni noi la 1000 de actiuni detinute la data de inregistrare. A fost stabilita ca data de inregistrare data de 08.12.2005. Pretul de subscriere este egal cu valoarea nominala 0,1 RON. Pentru a-si pastra procentul de 51%, grupul OMV va trebui sa vina cu un aport de capital de aproximativ 9 mil. euro. De asemenea, pe ordinea de zi a AGA se va supune aprobarii si Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru exercitiul financiar 2006 si realizarea unor investitii care se ridica la valoarea de 3 miliarde euro pana in anul 2010.
In primul semestru al anului SNP Petrom a obtinut un profit net de 164 milioane euro la o cifra de afaceri de 1,25 miliarde euro si o capitalizare bursiera de 6,8 miliarde de euro.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri