Producatorul suedez de tigla si profile metalice, Plannja AB, a inaugurat ieri la Racaciuni, in judetul Bacau, prima sa fabrica de productie, in valoare de 2,2 milioane euro, ce are o capacitate de productie de 50.000 de metri patrati pe luna.
Fabrica de la Racaciuni este prima etapa dintr-un plan de investitii de 9 milioane euro. Cele doua linii de productie de la Racaciuni, complet automatizate, vor fabrica tabla cutata pentru uz rezidential si industrial.

Vicepresedintele si marketing managerul Plannja AB, Jan Johansson, a declarat ca firma pe care o reprezinta a decis sa investeasca in Romania, in ciuda dificultatilor pe care le intampina economia mondiala si, in special, sectorul constructiilor. "Plannja produce tigle si profile metalice pentru orice tip de vreme, pentru cea buna, dar mai ales pentru cea rea, iar noi ne continuam strategia de dezvoltare indiferent de vremuri", a afirma Jan Johansson.

La randul sau, seful operatiunilor Plannja pentru Europa Centrala si de Est, Stanislaw Tytz, a precizat ca a ales Romania pentru ca este o piata semnificativa si cu un potential deosebit in sectorul constructiilor.

Plannja activeaza pe piata de structuri metalice din Europa, in sortimentul de productie intrand profile pentru pereti si acoperis, tabla tip tigla, tabla plana, casete de fatada, sisteme de preluare si evacuare a apelor pluviale, panouri izolante, structuri pentru armare, precum si elemente pentru protectia acoperisului. In anul 2007, Plannja a implinit 40 de ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si