Unul din cei doi mari producatori de gaze din Romania, Romgaz, estimeaza ca anul viitor va incepe productia pe sapte zacaminte de gaze nou descoperite, iar pana in 2011 va monta 40 de sonde de explorare, care sa gaseasca alte posibile zacaminte, potrivit datelor transmise de Romgaz.
"Ca urmare a forajelor executate in anii precedenti si a lucrarilor de infrastructura de suprafata (conducte colectoare, grupuri, statii uscare), estimam ca in anul 2010 va incepe productia pe sapte zacaminte nou descoperite. Pentru aceste zacaminte, la finalizarea perioadei de exploatare experimentala (un an si jumatate), se va determina potentialul de productie si numarul de sonde necesare pentru exploatarea lor pe termen lung", potrivit datelor transmise de producatorul de gaze detinut de statul roman, Romgaz, potrivit NewsIn.

Reprezentantii companiei mai spun ca este prematur sa vorbeasca despre un numar de sonde instalate in perimetrele noi, pentru ca, deocamdata, se face exploatare experimentala.

"In conformitate cu evolutia stadiului desfasurarii lucrarilor pregatitoare si de realizare efectiva a forajelor de cercetare, estimam pentru urmatoarea perioada de doi ani realizarea a minimum 40 de sonde de explorare, capabile sa evidentieze noi acumulari de hidrocarburi. Doar dupa finalizarea perioadei de exploatare experimentala de un an si jumatate se poate vorbi de o estimare a cantitatii de gaze exploatate din aceste minim 40 de sonde propuse pentru urmatorii doi ani", potrivit datelor Romgaz.

De asemenea, reprezentantii companiei precizeaza ca Romgaz sustine un program intens de reabilitare a productiei zacamintelor mature, care implica lucrari de evaluare a modelelor geologice de zacamant, reabilitarea infrastructurii si saparea de noi sonde de exploatare.

Romgaz, prin cele doua sucursale de productie, Medias si Targu Mures, opereaza pe teritoriul tarii peste 150 de zacaminte comerciale amplasate in Transilvania, Moldova si Muntenia. Majoritatea acestor zacaminte, in special cele de dimensiunile cele mai mari, sunt mature, avand o durata de exploatare de peste 25-30 ani.

Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al tarii. Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea. Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri