"Prin acest program sunt prevazute, in graficul preconizat de circulatie, 1.728 de trenuri din care: 253 de trenuri de rang superior, 70 de trenuri internationale si 1.166 de trenuri personale, 33 trenuri sezoniere, 36 de trenuri cu ordin special. Cele cu ordin special vor circula in perioadele cu varf de trafic (sarbatori religioase, vacante scolare, weekend-uri, perioade cand se inregistreaza un flux mare de calatori) si pe destinatiile solicitate", se arata in datele CFR Calatori, potrivit NewsIn.

Compania precizeaza ca o noutate in planul de mers 2009 -2010 este introducerea in circulatie a unor trenuri pe noi rute: Craiova - Cluj Napoca; Bucuresti Nord - Arad, prin Petrosani; Bucuresti Nord - Cluj Napoca, prin Petrosani; Brasov - Miercurea Ciuc-Siculeni; Sibiu - Bucuresti Nord, prin Ramnicu Valcea; Bucuresti Nord - Cluj Napoca, prin Sighisoara.

In ceea ce priveste traficul international, exista legaturi directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Salonic, Chisinau, Moscova, Istanbul, Munchen, Venetia si Belgrad.

CFR Calatori recomanda pasagerilor rezervarea cu anticipatie de 30 de zile in trafic intern si de 90 de zile in trafic international, atat la casele de bilete din principalele gari din tara, cat si la agentiile de voiaj CFR. De asemenea, compania recomanda rezervarea telefonica in ziua plecarii trenului la vagoanele clasa 1-a si a 2-a, din principalele orase ale tarii, rezervarea online a locurilor la trenurile care circula in trafic intern, precum si achizitionarea biletelor CFR Online, accesand site-ul companiei.