Transportatorul roman de electricitate, Transelectrica, si-a planificat pentru 2010 investitii de 450 milioane lei, in retehnologizarea statiilor electrice importante din sistemul energetic national, a declarat directorul general adjunct al companiei, Octavian Lohan.
"Din suma totala de 450 milioane lei, din fonduri proprii vom sustine aceste investitii cu circa 115 milioane lei, iar restul vor fi imprumuturi bancare. Oricum, investitiile planificate pentru 2010 sunt in scadere fata de investitiile realizate in acest an, de 462,5 milioane lei", a precizat Octavian Lohan, citat de NewsIn.

Investitiile Transelectrica din 2009 s-au ridicat la 462,5 milioane lei, in modernizarea si retehnologizarea statiilor de transformare, incluzand si obligatiile de rambursare.

Transportatorul national de electricitate Transelectrica estimeaza ca efectele crizei se vor estompa in intervalul de timp 2012-2017.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000 MVA si 8.900 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.

Transelectrica, profit de 12 ori mai mic la noua luni

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri