Contractul are o durata de sase luni, din momentul atribuirii, si va fi finantat din surse proprii ale companiei, arata NewsIn.

Companiile interesate trebuie sa depuna o garantie de participare in valoare de 80.000 lei si o garantie de buna executie in cuantum de 10% din valoarea contractului. Enel cere totodata ca cifra medie anuala de afaceri globale a ofertantilor sa fie de 7,5 milioane lei, pentru ultimii trei ani.

Termenul limita pentru trimiterea ofertelor este 4 ianuarie 2010, ora 10.00.

Directorul general executiv al Grupului italian Enel, Fulvio Conti, a anuntat in luna iunie, la Bucuresti, ca Enel va investi 300 milioane euro, in Romania, in 2009 si 2010, in infrastructura de distributie a energiei electrice. Potrivit acestuia, Enel intentioneaza sa pastreze acest nivel de investitii, pentru urmatorii cinci ani, in Romania, de 150 milioane euro anual.

Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

In prezent, operatiunile Enel in Romania sunt dezvoltate prin Enel Energie Muntenia si Enel Energie – pentru furnizarea de electricitate, si Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie pentru cele trei regiuni.

In urma achizitiei Electrica Muntenia Sud, compania si-a dublat capacitatea in sectorul de distributie de energie din Romania, ajungand la aproximativ 2,5 milioane de clienti, 93.000 km de retea si circa 5.500 de angajati.

Grupul italian Enel anunta in vara acestui an ca va investi 300 milioane euro, in Romania, in 2009 si 2010, in infrastructura de distributie a energiei electrice.