Societe Generale Assets Management, care a cumparat in noiembrie 36,25% din furnizorului de servicii medicale Medlife, are o durata de investitii de 3-7 ani in cadrul clinicilor, potrivit declaratiilor lui Mihail Marcu, presedintele retelei.

Privind tranzactia care s-a incheiat in urma unui proces competitiv care a durat 9 luni, Marcu a afirmat ca multe fonduri au iesit din cursa fie deoarece nu au fost interesati de o participatie minoritara, fie se temeau ca valoarea schimbului va fi mai mic decat limita minima de investitii.

“Pentru pozitia de lider pe care o avem pe piata am primit o prima consistenta de la SocGen, iar daca am fi vandut participatia majoritara am fi primit inca un bonus important”, a explicat proprietarul clinicilor.

El a afirmat ca in cadrul contractului cu SocGen exista posibilitatea ca dupa exit-ul fondului participatia minoritara sa fie cumparata inapoi de catre actionari.

Banii obtinuti in cadrul tranzactiei nu vor fi pastrati in cadrul retelei de clinici, ci vor fi investiti in NauticLife - importator de yachturi si ambarcatiuni de agrement -, piata pe care Marcu doreste sa fie lider pana in 2012, in turism - Complexul Hotelier Murighiol si Hotel Vetren Bulgaria, precum si intr-un complex rezidential cu marina proprie in Murighiol din Delta Dunarii.

Marcu a vazut din criza o posibilitate si a lansat noi servicii, dar a si raspuns problemelor provocate de aceasta perioada si a renegociat contractele cu furnizorii, a rationalizat consumul si a alocat si dimensionat mai eficient personalul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si