"Pentru anul 2009 estimam o stagnare a vanzarilor comparativ cu anul precedent. La sfarsitul lunii octombrie a acestui an avea deja vandute 2,5 milioane capsule, iar in noiembrie am mai vandut 300.000 de capsule, astfel ca suntem aproximativ la nivelul anului 2008, cand am comercializat in total 2,8 milioane bucati", a spus Andre, potrivit NewsIn.

Potrivit acesteia, compania crede ca isi poate majora vanzarile pe fondul unei concentrari in anul 2010 pe judetele din tara, dupa ce, pana in prezent, promovarea s-a realizat, in special, pe Bucuresti.

"In prezent 80% din vanzari se realizeaza in Bucuresti, in hotelurile de 3-4 stele, in spa-uri, show-roomuri importante. Din 2010 insa, vrem sa ne concentram activitatea si pe alte judete din tara, cum sunt Timisoara sau Constanta", a mai spus Mihaela Scaunasu Andrei.

De asemenea, in 2010, compania se va concentra si pe vanzarea second-hand a aparatelor de cafea.

"Incercam si revanzarea aparatelor intoarse din piata pe care le dam la preturi mai scazute. Astfel, realizam o miscare importanta si pentru businessul nostru, dar reusim sa ne apropiem si de client", a mentionat directorul de marketing al Brands International.

Aceasta a adaugat ca pretul cafelei Nespresso nu s-a majorat in ultimul an si nici cel al aparatelor. Astfel, un aparat second-hand se ridica la 3,5 milioane lei, fara TVA.

Nespresso comercializeaza produse in peste 35 de tari direct catre clienti si opereaza in prezent in mai mult de 45 de boutique-uri in marile orase ale lumii. Nespresso un actor important pe piata cafelei premium capsulate, destinata segmentului business-to-business si business-to-consumer.

Nespresso B2B, prezent si in Romania prin intermediul Brands International, ofera sapte tipuri de cafea de calitate premium de diferite arome, profiluri si continut.

Culoarea capsulelor diferentiaza cele patru tipuri de varietati Espresso: Ristretto, Forte, Leggero si Decaffeinato si cele trei varietati Lungo: Forte, Leggero si Decaffeinato. In plus, compania ofera doua varietati rare de cafea Special Club (pentru toamna) si Limited Edition (pentru primavara).