Totalul cazurilor confirmare inregistrate pana in acest moment este de 4.374, iar cel al deceselor - 18. In medie, in fiecare zi gripa noua "avanseaza" cu cate peste 100 de noi cazuri si doua decese.

Cele mai multe noi imbolnaviri au fost inregistrate in Bucuresti - 40, precum si in judetele Suceava - 11, Bacau, Buzau, Dolj - fiecare cu cate sapte.

Oficialii MS nu au oferit detalii cu privire la noile decese, insa in cazurile anterioare a fost vorba in general despre persoane adulte, care sufereau si de alte boli cronice.

Demarata la sfarsitul lunii trecute, campania de vaccinare a MS a reusit pana acum imunizarea a 25.000 de persoane. Incepand de saptamana viitoare, in cabinetele medicilor de familie va incepe vaccinarea persoanelor cu varsta de peste 16 ani care sufera de boli cronice. Sunt vizati cei cu afectiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar si persoanele cu obezitate, potrivit MS.

Vaccinul folosit in campania MS si care nu se gaseste in farmacii se numeste Cantgrip si este produs de Institutul Cantacuzino. Pana in prezent au fost distribuite 1.340.000 de doze de vaccin pandemic.