In ultimele 24 de ore au fost confirmate 129 de cazuri noi de gripa cu virusul AH1N1 pandemic, precum si doua decese, informeaza Ministerul Sanatatii (MS).
Totalul cazurilor confirmare inregistrate pana in acest moment este de 4.374, iar cel al deceselor - 18. In medie, in fiecare zi gripa noua "avanseaza" cu cate peste 100 de noi cazuri si doua decese.

Cele mai multe noi imbolnaviri au fost inregistrate in Bucuresti - 40, precum si in judetele Suceava - 11, Bacau, Buzau, Dolj - fiecare cu cate sapte.

Oficialii MS nu au oferit detalii cu privire la noile decese, insa in cazurile anterioare a fost vorba in general despre persoane adulte, care sufereau si de alte boli cronice.

Demarata la sfarsitul lunii trecute, campania de vaccinare a MS a reusit pana acum imunizarea a 25.000 de persoane. Incepand de saptamana viitoare, in cabinetele medicilor de familie va incepe vaccinarea persoanelor cu varsta de peste 16 ani care sufera de boli cronice. Sunt vizati cei cu afectiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar si persoanele cu obezitate, potrivit MS.

Vaccinul folosit in campania MS si care nu se gaseste in farmacii se numeste Cantgrip si este produs de Institutul Cantacuzino. Pana in prezent au fost distribuite 1.340.000 de doze de vaccin pandemic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri