Proiectul de modernizare a Facultatii de Medicina dentara din Targu Mures a fost recent finalizat in urma unei investitii totale de cinci milioane de euro.
Proiectul a demarat la sfarsitul anului 2006 prin lucrarile de reabilitare si constructie a unei noi cladiri in perimetrul campusului universitar din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures, pe o suprafata de 4.000 de metri patrati.

"Noul centru cuprinde toate compartimentele preclinice si clinice specifice unei Facultatii de Medicina Dentara: sali de tratament, laboratoare interdisciplinare de simulare stomatologica (tip fantom) si de tehnica dentara, sali de cursuri pentru studenti, sali de demonstratii pentru doctoranzi, sali de diagnostic, chirurgie, mica chirurgie si reanimare, realizate in conformitate cu normele Uniunii Europene", informeaza oficialii Radiusmed, furnizorul de echipamente.

Radiusmed a furnizat si instalat 70 de unituri dentare model A-dec 500 si 16 posturi de simulare de ultima generatie marca A-Dec International din SUA, precum si toata tehnologia medicala si a mobilierului specializat pentru intreg centrul. In cadrul noului ansamblu, vor functiona urmatoarele functionalitati de invatamant si tratament medical: sectia de Medicina Preventiva, sectia de Odontologie si Parodontologie, sectia de Protetica si Reabilitare Orala, sectia de Pedodontie si Ortodontie, sectia de Medicina Orala, compartiment Laborator, compartiment Diagnostic, sectia de Mica Chirurgie, Chirurgie si Reanimare.

In completarea acestor functionalitati, centrul a fost prevazut si cu spatii destinate invatamantului precum: 2 sali de amfiteatru pentru cursuri, birouri pentru toate cadrele didactice si pentru personalul de conducere si administrativ. De asemenea, s-au prevazut spatii pentru servicii tehnico-gospodaresti precum: spalatorie, sterilizare, radiologie, gaze medicale, centrala termica si centrala de aer conditionat si ventilatie.

Radiusmed este o companie romaneasca ce furnizeaza echipamente pentru radiologie si imagistica, terapie intensiva neonatala si pentru adulti, chirurgie, infrastructura medicala, si stomatologie, sustinute de servicii de consultanta, integrare si management de proiect. Principalii competitori ai Radiusmed pe piata locala sunt Siemens, GE Healthcare, Tehnoplus Services, Rafi International, Sterisystem sau Medicare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri