“Speram ca in luna ianuarie sa primim aproabarea Consiliului Concurentei pentru preluarea Profi. In momentul in care vom obtine aprobarea, vom plati si banii”, a declarat pentru Wall-Street Cristian Nacu (foto) , partener la fondul polonez Enterprise Investors.

Polonezii au platit 66 de milioane de euro pentru a obtine controlul Profi Rom (firma care opereaza magazinele Profi), Albinuta Shops si DT Logistic, vanzatorul fiind Duna Waiting Participation.

Reprezentantul fondului de investitii anuntau in noiembrie ca Gunter Grieb, fostul COO (director de operatiuni) al retailerului de bricolaj Obi va prelua functia de CEO al supermarketurilor Profi.

“Gunter Grieb va fi numit CEO dupa ce vom avea aprobarea Consiliului Concurentei. In acel momentul vom lua in calcul completarea echipei de management, fie prin aducerea unor oameni din afara, fie prin numirea unor persoane din interior”, spune Nacu.

Fost CEO al retelei Kaufland Romania, Grieb este unul din cei mai apreciati executivi din retailul local, avand o experienta de aproape sase ani pe piata romaneasca de profil.

Postul ocupat de Grieb in cadrul Obi este in continuare vacant.

“Nu a fost adus deocamdata niciun inlocuitor pentru Gunter Grieb”, s-au rezumat sa precizeze reprezentantii Obi Romania.

Tranzactia dintre Enterprise Investors si Duna Waiting este una din cele mai importante deal-uluri care au avut loc pe piata locala in 2009.

In ciuda crizei, retailerii au gasit totusi in primul semestru din 2009, peste 100 de milioane de euro pentru extinderea retelelor, cel mai dinamic segment fiind cel al supermarketurilor si al magazinelor de tip discount.

Singura tranzactie importanta din retailul romanesc in 2009, in afara achizitie Profi, a fost preluarea magazinelor Prodas de catre Mega Image.

Nacu, Enterprise Investors: Chiar si in criza, private equity-ul ramane o sursa de finantare