Compania va organiza in acest sens o licitatie deschisa, la 26 februarie 2010, prin care va achizitiona servicii de inlaturare prin excavare a solului contaminat si tratarea prin bioremediere a acestuia si decontaminarea solului si a apei freatice din aceste depozite.

Contractul se va desfasura intre 30 martie 2010 si 30 septembrie 2013, potrivit unui anunt de participare al companiei, publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Petrom va achita aceste servicii din surse proprii, urmand ca investitia sa fie rambursata Petrom, conform Legii 555/2004.

De asemenea, Petrom a anuntat recent ca va investi intre 15,5 milioane euro si 23,2 milioane euro, fara TVA, in decontaminarea a opt depozite de produse petroliere, pentru inlaturarea reziduurilor din sol si apa freatica, lucrari pentru care va organiza o licitatie deschisa. Cele opt depozite, care au fost deja demolate, se afla la Adjud, Giurgiu, Reghin, Titu, Ludus, Vaslui, Gaesti si Macin. Lucrarile de decontaminarea se vor desfasura intre 5 ianuarie 2010 si 4 ianuarie 2013.

Totodata, Petrom organizeaza o alta licitatie deschisa, in valoare de 14,6 milioane euro, fara TVA, pentru procesarea slamului existent in 13 depozite de reziduuri petroliere, ce se vor realiza la grupurile de zacaminte: Bradesti, Ticleni, Ileana-Cartojani-Bolintin, Videle-Vadu Lat, Preajba Nord-Sud, Mamu-Otesti si Valcele-Slatioare.

Altfel, Petrom a incheiat recent un contract in valoare de 32,34 milioane euro, pentru procesarea unei cantitati totale de aproximativ 300.000 metri cubi de slam existent in 31 depozite de reziduuri petroliere apartinand companiei.

Asocierea care a castigat contractul, in urma unei licitatii deschise, este formata din Vivani Salubritate SA, Uni-Recycling SRL, Setcar SA, Geohydroterv KFT si Texas Grup Oil SRL.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2008, cifra de afaceri a Petrom a fost de 4,552 milioane euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 969 milioane euro.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de Explorare si Productie. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% apartin actionarilor minoritari.