"In primul semestru al anului viitor, Oltchim isi va reduce personalul cu 400 de angajati, prin externalizarea de activitati, de exemplu, policlinica, productia de profil pentru ferestre, cantina. Fie vom vinde aceste activitati, fie vor fi constituite in societati cu personalitate juridica", a declarat Constantin Roibu.

Directorul general al combinatului a precizat totodata ca Oltchim isi va taia din cheltuieli, prin reducerea consumurilor specifice, fara a avea insa o tinta precisa.

De asemenea, la inceputul acestui an, Oltchim avea 3.800 angajati. Circa 600 din acestia au fost scosi la pensie, fiind redus si personalul care cumula pensia cu salariile, a afirmat Roibu.

Oltchim ofera produse chimice, precum policlorura de vinil (PVC), soda caustica, apa oxigenata, propenoxid, acid clorhidric, propilenglicol, polieteri polioli sau materiale de constructii.

Combinatul chimic Oltchim a inregistrat pierderi de 172,51 milioane lei (40,7 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, de 6,2 ori mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut. In primele trei trimestre ale anului trecut, Oltchim afisase pierderi de 27,68 milioane lei.

Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Oltchim, cu 54,7905% din actiuni, PCC SE detine 12,1581% din actiunile companiei, iar restul de 33,0513% apartin altor actionari. Titlurile Oltchim sunt tranzactionate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cu simbolul OLT.