Societatea de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii doreste astfel sa raspunda cerintelor actuale si de perspectiva ale investitorilor iberici.

"Acest pas va permite acordarea de servicii de consultanta personalizate unui segment important al mediului de afaceri spaniol, atat investitorilor care beneficiaza deja de o semnificativa prezenta regionala, cat si celor interesati de dezvoltarea unor relatii comerciale cu Romania. Dorinta noastra este sa devenim punctul de legatura intre interesele comunitatii de afaceri din Peninsula Iberica si oportunitatile investitionale pe care Romania le ofera si care, avem convingerea, vor deveni mult mai numeroase odata cu iesirea din criza economica", a declarat Florentin Tuca (foto), Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Deschiderea biroului de reprezentanta al Tuca Zbarcea & Asociatii la Madrid se realizeaza printr-o asociere cu firma de consultanta "Fúster García-Berdoy", fondata de Pablo García-Berdoy, fost inalt demnitar si diplomat de cariera, Ambasador al Regatului Spaniei in Romania in perioada 2005-2009, si de Jaime Fúster Rufilanchas, fostul Managing Partner al Garrigues pentru Europa Centrala si de Est.

"Spania este si va ramane un investitor activ in Romania. Sunt increzator in viitoarele oportunitati investitionale pe care le ofera piata romaneasca si sunt convins ca investitorii iberici pe aceasta piata vor fi tot mai numerosi. Suntem incantati sa formam aceasta alianta strategica cu o firma de avocatura de mare prestigiu din Romania si speram ca prin aceasta uniune sa incurajam si sa consolidam relatii mult mai puternice intre Romania si Spania", a afirmat Pablo García-Berdoy, fost Ambasador al Regatului Spaniei la Bucuresti si Fondator al firmei de consultanta Fúster García-Berdoy.

Biroul de la Madrid al Tuca Zbarcea & Asociatii va sprijini investitorii iberici interesati sa dezvolte afaceri in Romania si va oferi informatii de baza cu privire la cele mai importante aspecte legislative care guverneaza climatul investitional din Romania.

Reprezentantii Tuca Zbarcea & Asociatii si "Fúster García-Berdoy" au facut publica decizia lor de a actiona intr-un mod activ pentru a oferi sprijin comunitatii de afaceri din Spania si Romania, prin organizarea de evenimente de business si oportunitati de networking.

Primul eveniment din aceasta serie a avut loc la Madrid in data de 14 decembrie, ziua deschiderii noului birou de reprezentanta, si s-a axat indeosebi pe discutii cu privire la oportunitatile actuale de investitii in Romania in contextul crizei economice si financiare, se mai arata in comunicatul firmei de avocatura.

Tuca Zbarcea & Asociatii si „Fúster García-Berdoy” vor oferi servicii de consultanta in domenii precum: dreptul comercial si societar, fuziuni si achizitii, energie, drept financiar-bancar, infrastructura (parteneriat public-privat, concesiuni) si drept imobiliar.

Tuca Zbarcea & Asociatii este una dintre cele mai mari firme de avocatura din Romania, cu o echipa formata din 72 de avocati, dintre care 15 sunt parteneri, si din alti 34 membri ai staff-ului administrativ. In anul 2007, firma s-a extins regional, prin deschiderea unui birou secundar la Cluj-Napoca.

Fúster García-Berdoy este o firma de consultanta care ofera solutii privind consolidarea si dezvoltarea pozitiei investitorilor internationali pe piata de afaceri, beneficiind de o puternica retea de colaboratori locali si de experienta solida a partenerilor fondatori – Jaime Fúster Rufilanchas si Pablo García-Berdoy. Paleta serviciilor de consultanta va acoperi domenii precum energie, dreptul mediului, infrastructura, finantari si drept imobiliar.