Gealan Romania, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profile din PVC, cu afaceri de 71 milioane de euro in 2008, estimeaza ca peste 20% din producatorii de ferestre au fost nevoiti sa-si suspende activitatea de la inceputul anului.
“Evident ca nu putem vorbi despre o crestere a afacerilor pentru aceasta perioada (2009 – n.red.), in conditiile unei piete de tamplarie din PVC care a ajuns la aproximativ 400 de milioane euro, ceea ce inseamna o scadere cu 50% comparativ cu anul trecut, dar si suspendarii activitatii a peste 20% dintre producatorii de ferestre”, a declarat Aurel Vlaicu (foto) , director general al Gealan Romania, subsidiara locala a germanilor de la Gealan.

Vlaicu estima recent pentru pentru Wall-Street ca peste 15% din producatorii de tamplarie din PVC au iesit din activitate.

Piata de tamplarie termoizolanta a scazut cu 40-45% in primele sase luni ale anului, iar 500-1.000 de firme din sector au fost nevoite sa-si suspende activitatea, potrivit datelor Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PPTT).

“Cu siguranta ca anul 2010 va fi unul mai greu decat anul in curs, pentru ca nu vom mai beneficia de proiectele din constructii deja incepute, asa cum s-a intamplat in 2009. Este probabil ca in primul trimestru al anului viitor sa asistam la cele mai semnificative schimbari din industria de profile din PVC”, afirma Vlaicu.

Gealan estima pentru anul acesta mentinerea cifrei de afaceri la nivelul inregistrat in 2008, insa a luat in calcul si o eventuala scadere a businessului

Gealan Romania detine un centru de productie in Capitala si opereaza mai multe depozite, in Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara, Bacau si Craiova.

Gealan Romania, infiintata in 1997 ca filiala a grupului geramn Gealan Fenster Systeme , concureaza pe piata locala a tamplariei din PVC cu Rehau, Veka si Profine.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri