"Investitiile in modernizarea si dezvoltarea retelelor de distributie a energiei electrice asigura functionarea si exploatarea in conditii de siguranta a retelelor. In actualul context, E.ON Moldova Distributie face eforturi pentru continuarea programului de investitii demarat dupa privatizare si care presupune constructia de noi capacitati energetice, precum si reabilitarea si modernizarea celor existente", a declarat Catalin Dragoi, director general E.ON Moldova Distributie, potrivit NewsIn.

De la privatizare, respectiv din octombrie 2005 si pana in prezent, o categorie importanta de investitii a avut ca obiect modernizarea statiilor de transformare ca noduri energetice importante pentru alimentarea cu energie electrica a unor zone mari de consum. Astfel, in aceasta perioada, E.ON Moldova Distributie a realizat lucrari de modernizare in 102 statii de transformare.

In acest an, lucrari din aceasta categorie au fost realizate in statiile Letea, judetul Bacau, Hirlau, Pascani si Iasi, judetul Iasi, Saveni si Darabani, judetul Botosani, Targu- Neamt si Ciritei, judetul Neamt, Radauti, judetul Suceava.

Din categoria lucrarilor de dezvoltare a retelei de distributie, la inceputul lunii decembrie din acest an, a fost finalizata cea mai mare investitie a E.ON Moldova Distributie din acest an, statia de transformare de la Miroslava, judetul Iasi, valoarea lucrarilor fiind de aproximativ patru milioane euro.