Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea anunta ca este in tratative avansate cu Petrom pentru preluarea activitatii de petrochimie de la Arpechim, contractul urmand sa fie semnat dupa aprobarea tranzactiei de catre consiliul de supraveghere al Petrom, se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Conducerea combinatului Oltchim anuntase anterior ca va organiza vineri o conferinta de presa care va avea ca tema "cel mai mare eveniment de pe piata de fuziuni si achizitii din Romania".

Potrivit unei declaratii recente a unui oficial al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, tranzactia de preluare a activitatii de petrochimie a Arpechim, Petrochemicals Arges, este ingreunata de cel mai important actionar minoritar, grupul PCC.

Ministerul Economiei si Petrom au inceput in urma cu cateva luni negocierile pentru ca statul roman sa achizitioneze de la Petrom activitatea de petrochimie a Arpechim in folosul combinatului Oltchim, scrie NewsIn.

De altfel, combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a decis in AGA din 24 iulie ca va imprumuta 62 milioane euro pentru preluarea si repunerea in functiune a petrochimiei din cadrul Arpechim Pitesti, apartinand Petrom, credit care a fost garantat de stat.

Grupul PCC a depus in 18 septembrie 2009 o plangere la Comisia Europeana, prin care cerea ca garantia prevazuta a fi emisa de Eximbank pentru creditul de 62 milioane euro sa fie inclusa in investigatia Comisiei Europene declansata la 15 septembrie 2009, sau initierea de catre Comisie a unei proceduri separate de investigatie in privinta acestei masuri.

La mijlocul lunii noiembrie, Comisia Europeana a anuntat ca a lansat o procedura oficiala de investigatie, in conformitate cu normele privind ajutoarele de stat din Tratatul CE, cu privire la garantia in valoare de 49,6 milioane de euro emisa de Eximbank in favoarea Oltchim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri