Anterior, oficialii companiei afirmau ca businessul va stagna in 2009 la nivelul din 2008.

Baumix a inregistrat o cifra de afaceri de 10,8 milioane de euro in 2008, in crestere cu 44% fata de 2007.

2009 va fi primul an in care afacerile producatorului de materiale de constructii nu vor inregistra un avans, dupa ce, incepand cu 2005, cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu peste 40% anual.

In perioada ianuarie-septembrie, vanzarile Baumix au totalizat 33,5 milioane de lei (8 mil. euro), in crestere cu 5% fata de intervalul similar de anul trecut.

“In primele trei trimestre din 2010, piata adezivilor si mortarelor isi va continua scaderea, cu pana la 20-30%, respectiv 9% in volum. Cu toate acestea, pentru urmatorii 5 ani se estimeaza ca piata va avea o crestere medie de 8,5% pe an, în volum. Cele mai mari rate de crestere se vor inregistra pe segmentul adezivilor, in special cel de polistiren, precum si pe segmentul tencuielilor mecanizate, a celor decorative si a sapelor autonivelante”, spune Augustin Russu, director general si actionar majoritar al Baumix.

Potrivit unor estimari anterioare ale companiei, piata de mortare s-a ridicat la 350 de milioane de euro in 2008, pentru 2009 fiind anticipata o scadere de 30%.

Russu mai spune ca, pe langa extinderea programului guvernamental pentru eficientizarea termica a cladirilor, alti factori care pot contribui la revitalizarea industriei de constructii si implicit a pietei de mortare sunt evolutia externa pozitiva, reluarea investitiilor in proiectele private, relaxarea creditarii, stabilizarea politica si reluarea finantarii lucrarilor publice sau a celor in infrastructura.

Baumix detine doua fabrici, una la Ploiesti, cu o capacitate de 7.000 de tone lunar, si una la Gherla, in judetul Cluj, care in urma unui proces de retehnologizare a ajuns la inceputul acestui an la o capacitate de productie de aproximativ 28.000 de tone lunar.

Compania a fost infiintata in 2004 de catre Augustin Russu, fostul director de vanzari al diviziei de adezivi a grupului german Henkel, unul din competitorii Baumix.

In 2006, Russu a intrat si in actionariatul Aquafin Romania, filiala locala a grupului german Schomburg, cu activitati in domeniul constructiilor. Proprietarul Baumix a renuntat anul trecut la participatia pe care o detinea in cadrul Aquafin.

Principalii competitori ai companiei Baumix sunt Henkel Romania, AdePlast si Baumit Romania.