Proprietarii LeitnerLeitner au ajuns recent la un acord de preluare a Adevaris, fosta devizie de servicii financiare a firmei Fine Consulting, activa in Romania din 2003, deal-ul urmand a se finaliza la inceputul anului viitor.

Proprietarii companiei austriece au preluat actiunile Adevaris, urmand ca Dino Ebneter si Rene Schob, actionarii fostei divizii a Fine Consulting, sa primeasca titluri in cadrul LeitnerLeitner.

“Tinta noii companii este dublarea cifrei de afaceri in urmatorii trei ani de activitate viitoarea structura. Avem incredere ca Romania va continua sa se dezvolte foarte puternic si dupa trecerea crizei”, spune Rene Schob, partener in cadrul echipei locale a LeitnerLeitner.

Schob, alaturi de Dino Ebneter, Bogdan Voinescu, Luminita Bornoiu si Mihaela Cojocaru, va asigura conducerea noii structuri care va rezulta in urma fuziunii.

Dupa finalizarea tranzactiei, brandul Adevaris va disparea, urmand ca noua firma sa se numeasca LeitnerLeitner.

In prezent, austriecii are 30 de angajati in Romania, conducerea companiei vizand dublarea numarului de salariati in urmatorii doi ani.

LeitnerLeitner este prezenta in opt tari europene, modelul de business urmat fiind cel implementat si pe piata locala.

“Pentru 2010 ne propunem, in Romania, cresterea cu 25% a cifrei de afaceri fata de 2009. Piata romaneasca va constitui unul din principalele noastre obiective de business in urmatorii ani, avand in vedere atat numarul de locuitori de aici, cat si nevoia de profesionalizare a mediului de afaceri local”, afirma Franz Haimerl, tax partner in cadrul companiei austriece.

Noua companie estimeaza ca va inregistra afaceri de 1,8 milioane de euro in 2009.

LeitnerLeitner (Romania) are peste 200 de clienti, 95% din acestia fiind companii multinationale.

“Principalele probleme cu care se confrunta clientii nostri sunt date de instabilitatea fiscala din Romania. De multe ori, suntem intrebati de clienti de ce nu pot face anumite tranzactii in Romania”, mentioneaza Bogdan Voinescu, director in cadrul LeitnerLeitner (Romania), care a mai lucrat in trecut pentru companii ca Mazars, Ernst & Young si Deloitte.

In echipa locala a LeitnerLeitner sunt patru ex-angajati ai Deloitte.

Reprezetantii subsiaderei locale a companiei austriece considera ca o crestere a TVA-ului, pana la 22-23%, varianta vehiculata frecvent in ultima vreme, nu ar fi benefica pentru economia romaneasca.

“Avantajul majorarii TVA-ului ar fi strangerea unor sume foarte mari la bugetul de stat. In schimb, dezvantajul este ca foarte multi oameni cu venituri mici ar trebui sa sustina aceasta crestere a TVA-ului”, spune Haimerl.

LeitnerLeitner este una dintre cele mai mari firme de consultanta fiscala si audit din Europa Centrala si de Est, dupa cele din Big Four.