"In cadrul grupului MOL exista reguli pentru expati, mandatul acestora avand o durata de trei-patru ani, maxim cinci, iar mandatul meu a fost de patru ani", a explicat Zsalay schimbarea sa din functie.

Acesta a adaugat ca cea mai mare realizare a mandatului sau a fost integrarea benzinariilor MOL, achizitionate in 2004. Grupul olandez Shell a iesit de pe piata locala trei ani mai tarziu, in 2007, cand a vandut si divizia de GPL.

Noul country manager lucreaza in cadrul MOL din 2003, fiind responsabil de comunicare si marketing. Ferencz (foto) are o experienta solida in domeniul comunicarii guvernamentale si corporatiste, ocupand functia de vicepresedinte de comunicare in cadrul companiei petroliere.

"Romania este un factor de succes pentru grupul MOL, ca dovada fiind rezultatele obtinute pe piata locala si continuarea investitiilor. Preiau o companie bine organizata, pe care trebuie sa o dezvoltam in continuare", a spus noul sef al MOL Romania.

Szabolcs Ferencz a crescut in Timisoara, emigrand mai apoi in Germania unde si-a finalizat studiile, obtinand o diploma in economie la Universitatea Regensburg. Dupa absolvirea Institutului de Studii Politice post-universitare, Ferencz si-a inceput cariera in comunicare.

In 1998 a fost numit director al Centrului de Comunicare de pe langa cabinetul Primului Ministru al Ungariei, unde s-a ocupat atat de gestionarea activitatilor de comunicare, cat si de cele ale intregului guvern. Intre 2000 si 2002 a fost sef de cabinet in Ministerul Patrimoniului Cultural National din Ungaria.

In prezent, reteaua MOL Romania include 135 de benzinarii. MOL Plc este o companie multinationala, activand in domeniul petrolului si gazelor, lider in Europa Centrala si de Est, cu sediul central in Budapesta. Grupul MOL deruleaza operatiuni in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si statele membre CIS, avand peste 33.000 de angajati in intreaga lume. MOL detine cinci rafinarii in Ungaria, Slovacia, Croatia si Italia, cu o capacitate de rafinare de 23,5 milioane tone/an. MOL are peste 1500 benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est.

Zsolt Szalay: 'A trebuit sa ma adaptez conditiilor locale'