Directorul general al RMGC, Dragos Tanase, a declarat, cu privire la declaratia lui Videanu de a include Rosia Montana in viitorul program de guvernare, ca este "un semn de normalitate" intr-un moment in care statul are nevoie sa-si valorifice resursele pentru depasirea crizei financiare.

“Proiectul Rosia Montana promoveaza interesele economice ale Romaniei, respecta foarte strict legislatia romana si europeana, creeaza premise solide pentru dezvoltarea durabila a zonei si urmeaza sa puna in valoare patrimoniul cultural unic din Rosia Montana.

In total, Proiectul Rosia Montana aduce Romaniei 4 miliarde de dolari, din care 1,8 miliarde de dolari vor intra la bugetul de stat, sub forma de dividende, taxe, redevente miniere si impozite, iar alte 2,2 miliarde de dolari vor fi directionate catre furnizori romani”, a spus directorul general al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Dragos Tanase, citat de NewsIn.

Ministrul interimar al economiei, Adriean Videanu, a declarat ca sustine proiectul minier de la Rosia Montana si ca il va include in viitorul program de guvernare. "Vreau ca acest proiect sa inceapa cat mai curand posibil, cu actualul investitor, compania canadiana Gabriel Resources", a precizat Adriean Videanu.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt statul roman, prin compania miniera Minvest Deva - cu 19,3 %, Gabriel Resources - cu 80% si alti actionari minoritari - cu 0,7%.

Gabriel Resources este o companie miniera cu sediul in Canada si listata la bursa din Toronto, pana in prezent investind in Romania peste 350 de milioane de dolari prin Rosia Montana Gold Corporation pentru dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ioan Niculae si Adriean Videanu, trimisi in judecata