Furnizorul de servicii medicale private, cu afaceri de circa 20 de milioane de euro pe plan local, mizeaza pe o crestere de doua cifre a incasarilor in 2010, pe fondul consolidarii centrelor deja existente, dar si a atragerii cat mai multor pacienti dinspre sectorul public.
"Anul 2010 va fi unul dificil pentru toti furnizorii privati de servicii medicale, in care accentul va cadea pe gasirea de solutii alternative la decontarea serviciilor de catre casele de asigurari de sanatate. Consider ca, in 2010, mediul va fi unul propice pentru dezvoltarea asigurarilor private de sanatate, ca alternativa la sistemul public", spune pentru Wall-Street Anca Petca (foto), presedinte Euromedic Romania.

In conditiile in care anul acesta bugetul alocat de sistemul asigurarilor sociale de sanatate pentru investigatii paraclinice s-a injumatatit fata de 2008, in ciuda unei cereri pentru servicii de sanatate crescute, tot mai multi pacienti vor apela la serviciile private, daca le va permite "buzunarul". Criza bugetara, spune Petca, a afectat intreaga piata a serviciilor medicale private, efectele negative fiind resimtite mai ales la nivelul pacientilor asigurati care nu au mai putut beneficii de deconturile de la casele de asigurari din cauza lipsei de fonduri de la stat.

Astfel, serviciile medicale private castiga tot mai mult teren pe fondul unui sistem public sleit de puteri, mai ales pe timp de criza, ceea ce-i face increzatori pe jucatorii din domeniu sa prognozeze si pentru 2010 afaceri in crestere cu 10-20%. "Piata serviciilor medicale din Romania este in continua dezvoltare si, avand in vedere necesarul de servicii medicale, acest sector va ramane cu siguranta unul atractiv pentru fondurile de investitii", precizeaza Anca Petca.

In plus, criza economica a mai agravat si alte probleme "cronice" ale sistemului sanitar din Romania. Lipsa unor criterii obiectice de evaluare a furnizorilor de servicii medicale, incompleta informatizare a intregului sistem sanitar, pentru a permite un mai bun control al activitatii si lipsa unei baze de date corecte si complete sunt principalele probleme ale sanatatii identificate de Petca.

Sefa lantului de clinici a mai declarat ca pe parcursul anului 2009 a existat o reevaluare a bugetului, dar ca per ansamblu estimarile privind bugetul anual s-au dovedit a fi "realiste si corecte". Anul acesta a fost unul de extindere, compania investind peste opt milioane de euro in centre noi, dechizand un centru de diagnostic imagistic la Focsani si trei centre de dializa la Botosani, Baia Mare si Piatra Neamt.

Pentru 2010, oficialii Euromedic vad depasirea pragului de 24 de milioane de euro, cu o crestere de pana la 30%.

Euromedic International este o companie olandeza, avandu-i ca actionari pe Merrill Lynch Global Private Equity, Ares Life Sciences si Montagu. Compania opereaza 181 de centre de diagnostic si dializa in 15 tari europene. In Romania, Euromedic are opt centre de diagnostic imagistic la Arad, Constanta, Petrosani, Fundeni, Bucuresti, Medgidia, Pascani, Iasi si Focsani.

La nivel global, Grupul Euromedic International isi desfasoara activitatea pe cinci divizii (centre de diagnostic, centre de dializa, laboratoare de analize, teleradiologie, centre de tratament al cancerului), dar in Romania sunt prezente doar doua divizii, prin reteaua de centre de diagnostic Euromedic si reteaua de centre de dializa Nefromed.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri