Retailerul de mobilier si accesorii pentru casa IKEA retrage de pe piata scaunul inalt pentru copii Leopard, iar magazinul companiei din Zona Comerciala Baneasa urmeaza sa le returneze clientilor care au achizitionat acest tip de scaun suma integrala platita pe produs, a anuntat compania.
Scaunul inalt cu tava pentru copii este format din cadru si sezut, care se achizitioneaza separat. Sezutul se fixeaza pe cadru cu ajutorul unui sistem de fixare pozitionat in partea din fata jos si din spate sus a sezutului, potrivit NewsIn.

"Retailerul de mobilier si accesorii pentru casa IKEA a primit 11 sesizari la nivel mondial de la clienti cu privire la desprinderea sistemului de fixare a sezutului pe cadru. Ca urmare, compania a inceput imediat o investigatie asupra cauzei desfacerii acestui sistem.

Ancheta este in curs de desfasurare, insa designerii IKEA au constatat deja ca desfacerea acestui sistem poate duce la aparitia riscului ca sezutul sa cada prin cadru in timpul utilizarii.

De asemenea, intrucat partea proeminenta din cadrul sistemului este de dimensiuni mici, o eventuala desprindere a acesteia ar putea duce la sufocarea unui copil care ar incerca sa o bage in gura.

Pentru a preveni posibilitatea producerii unor astfel de incidente, IKEA a decis sa retraga imediat scaunele inalte pentru copii Leopard de pe piata mondiala", se arata in comunicatul IKEA.

Compania IKEA precizeaza totodata ca nu va ezita sa ia masuri imediate pentru a preveni orice risc cu privire la siguranta lor.

"Din acest motiv, compania a decis sa retraga imediat cadrele si sezuturile scaunelor Leopard de pe rafturile tuturor magazinelor si sa invite clientii din intreaga lume sa nu le mai foloseasca si sa le returneze cat mai repede la magazinele de unde le-au cumparat", mai spun reprezentantii IKEA.

Potrivit acestora, toate produsele din gama IKEA sunt testate atat intern, cat si in laboratoare externe, si supuse unor analize amanuntite ale riscurilor care ar putea aparea in timpul utilizarii lor.

"Scaunul Leopard a fost testat in laboratoarele acreditate ale IKEA din Suedia, in conformitate cu standardele de siguranta impuse de Uniunea Europeana pentru scaunele inalte pentru copii EN 14988. Procedurile de testare a produselor se bazeaza pe situatiile reale de folosire a lor in viata de zi cu zi si tocmai pentru ca acestea sunt intr-o continua schimbare, e nevoie de imbunatatirea continua atat a produselor si a tehnicilor de fabricatie, cat si a procedurilor de testare, asa incat fiecare produs sa corespunda asteptarilor clientilor, fara nici o exceptie", se mai arata in comunicatul companiei.

In prezent, in paralel cu ancheta initiata de IKEA asupra defectelor care au cauzat sesizarile primite de la clienti, scaunele Leopard sunt supuse unor teste corespunzatoare standardelor de siguranta impuse in SUA, de catre un institut extern specializat, in vederea cresterii gradului de siguranta pe care acestea il ofera, potrivit sursei citate.
Cadrele si sezuturile scaunelor Leopard au fost fabricate in Italia si au fost comercializate in magazinele IKEA din lume incepand din octombrie 2009. Pana in prezent, s-au vandut peste 5.474 de scaune Leopard la nivel mondial, iar clientii sunt asteptati sa le returneze la magazinul din care le-au cumparat.

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa a vandut 20 de cadre si 16 sezuturi de scaune Leopard, fara a primi nici o reclamatie. Clientii care au achizitionat un astfel de produs din magazinul IKEA din Baneasa isi pot primii banii inapoi incepand de miercuri si inclusiv in perioada sarbatorilor, spun reprezentantii IKEA.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. La fel ca si celelalte magazine IKEA din lume, magazinul din Romania este operat prin sistem de franciza in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., detinatoarea conceptului IKEA si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza. Compania care detine franciza magazinului IKEA in Romania este Moaro Trading S.R.L.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri