Fondul de investitii de 156 de milioane de euro a achizitionat, printr-o tranzactie evaluata la peste 20 de milioane de euro, cea mai mare de pe piata serviciilor medicale de anul acesta, patru hiperclinici in Bucuresti si in alte orase, cinci clinici, 28 de centre medicale si o retea de de 100 de colaboratori la nivel national, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de SocGenAM.

Actiunile au fost achizitionate de la familia Marcu, ce va ramane actionar si de la IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Bancii Mondiale, care ramane actionarul minoritar al MedLife.

Operatorul de servicii medicale isi va extinde reteaua de hiperclinici prin deschiderea a patru unitati noi in Bucuresti si in Cluj, in prima parte a anului 2010. Cele patru hiperclinici vor depasi suprafata de 8.000 de metri patrati, existand posibilitatea ca incepand cu anul 2011 sa aiba fiecare in componenta unitati spitalicesti.

In primele noua luni ale anului, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 79 de milioane de lei (18,5 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Piata locala a serviciilor medicale private ar putea ajunge la sfarsitul acestui an la o valoare de peste 430 milioane euro, cu aproximativ 35% mai mult comparativ cu 2008, estimeaza oficialii MedLife. Pe piata serviciilor medicale private principalii jucatori sunt Medicover, MedLife, Euromedic, Centrul Medical Unirea, Medcenter, Gral Medical, Sanador, Centrul Medical Romar, Medsana si Hiperdia.

Citeste mai multe detalii despre tranzactia-record de pe piata serviciilor medicale private.