"La ultima intalnire, cei de la Voestalpine ne-au aratat un document in care Guvernul anunta aceasta cofinantare, este un document pe care l-am asteptat tot anul trecut si anul acesta. Li s-a aprobat intreaga suma ceruta pentru cofinantare, suntem pe locul 10 din 21 de firme care au primit bani de la Guvern. Speram ca pana in primavara sa fie gata toate documentele, sa pregatim terenul, ei vor licita lucrarile, iar in luna mai vor sa inceapa lucrarile”, a spus Iliescu, in conferinta de presa, potrivit NewsIn.

Acesta a mentionat ca in 2011 fabrica ar putea incepe productia de piese din otel.

Pe de alta parte, potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Giurgiu, Elsa Joanta, contractul privind cofinantarea asigurata de statul roman va fi semnat in luna ianuarie 2010.

"Vor urma procedurile de licitatie, cei de la Voestalpine vor lucra cu un singur antreprenor general care va supraveghea si va subcontracta investitia”, a mai spus Elsa Joanta.

Fabrica de piese din otel care va fi construita de Compania Voestalpine la Giurgiu ar fi trebuit sa fie gata in 2009. In octombrie 2007, grupul austriac a anuntat ca va incepe in 2008, la Giurgiu, constructia unui centru de servicii, in care va prelucra tabla si alte materiale pentru clientii companiei, printr-o investitie de 18 mil. euro, iar, in noiembrie 2008, investitorii austrieci au pus piatra de temelie a viitorului obiectiv, situat la fostul Combinat Chimic din Giurgiu, pe o suprafata de 40.000 metri patrati.