Producatorul de titei si gaze Petrom, detinut de Grupul OMV din Austria, si Rompetrol Downstream, controlata de compania de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, au majorat de vineri, 1 ianuarie 2010, pretul de referinta al benzinelor si motorinelor.
Astfel, Petrom a scumpit benzina si motorina cu pana la 27 bani/litru, din cauza cresterii taxelor si accizelor.

"Incepand cu data de 1 ianuarie, preturile de referinta ale carburantilor vor creste cu 27 bani/litru, in cazul benzinei, cu 22 bani/litru, in cazul motorinei cu minim 4% biodiesel si cu 23 bani/litru, in cazul motorinelor de iarna, care nu contin biodiesel. Cresterea este datorata exclusiv cresterii taxelor si accizelor. Ponderea cea mai mare in crestere este datorata majorarii accizelor in euro si cresterii valorii acestora exprimate in lei. Cursul leu/euro la care se calculeaza valoarea in lei a accizei este cel din data de 31 octombrie 2009, respectiv 4,2688 lei=1 euro", se arata in comunicatul companiei.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va fi 3,98 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 4,35 lei/litru, iar sortimentul OMV Carrera 95 va costa 4,12 lei/litru, in timp ce benzina OMV Carrera 100 va costa 4,75 lei/litru.

Motorina Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel va fi 3,74 lei, litrul de motorina OMV Sprint Diesel va costa 3,95 lei/litru, in timp ce motorina OMV Alpin Diesel va fi 4,24 lei/litru, iar motorina Top Nordic Diesel va fi 3,91 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

De asemenea, Rompetrol a scumpit de vineri, 1 ianuarie, benzina si motorina cu 26 bani/litru, respectiv cu 23 bani/litru.

Astfel, benzina EFIX 95 va fi 4,19 lei/litru, iar benzina ALTO 101 va costa 4,80 lei/litru. Pentru un litru de EFIX Diesel se va plati 4,03 lei, iar pentru Diesel ALTO 55 4,32 lei.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Rompetrol Downstream opereaza peste 900 de statii, in 13 tari, dintre care peste 450 de benzinarii se afla in Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri