Operatorul de servicii medicale private Medicana, unul dintre liderii pietei din Turcia, vrea sa-si extinda operatiunile in tarile vecine din Balcani, inclusiv Romania si Bulgaria, prin investitii in turismul medical intracomunitar.
Intr-un interviu acordat publicatiei Today's Zaman, Huseyin Bozkurt, presedintele consiliului de directori ai Medicana, a declarat ca are in derulare o serie de proiecte in Romania si Bulgaria, state al caror statut de membre UE vor facilita investitiile straine.

“Libera miscare a pacientilor pe teritoriul UE va asigura un flux de pacenti stabil pentru spitalele noastre”, a subliniat oficialul Medicana Hospitals.

Investitiile Medicana din strainatate se concentreaza pe transferul de tehnologie si expertiza, grupul fiind in cautare de oportunitati si in alte state, precum Libia, Egipt Siria si Albania. In prezent, Turcia castiga in jur de 500 de milioane de dolari din cele 100 de miliarde de dolari la cat este cifrata industria turismului medical.

Pentru unele operatii, costurile sunt reduse pana o zecime din tarifele practicate in Statele Unite ale Americii sau in Uniunea Europeana. De exemplu, o operatie de bypass costa de zece ori mai putin decat in SUA, pe cand tariful pentru o interventie oftalmologica cu laser este de pana la trei ori mai ieftina in Turcia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Industria tutunului din Romania, de la pandemie la relaxare [INTERVIU]
Setari Cookie-uri