Intrata in insolventa la mijlocul lunii noiembrie, afacerea in retail a fratilor Penescu nu a mai rezistat sub presiunea datoriilor acumulate, saptamana viitoare urmand a fi inchis si magazinul din Pitesti, ultimul "reduta" ramasa in picioare din reteaua de cinci magazine.
"Pot sa confirm ca magazinul din Craiova s-a inchis deja si acelasi lucru se va intampla si cu cel din Pitesti, prima unitate a retelei", a declarat un oficial din cadrul grupului, care a adaugat ca sunt slabe sanse ca unitatile sa se mai deschida anul acesta.

Acesta a mai precizat ca inca de la demararea procesului de insolventa se stia ca afacerea urmeaza sa fie inchisa, masurile de eficientizare nereusind sa aduca rezultatele scontate. In prezent, doar angajatii magazinului din Pitesti mai lucreaza, iar asta pentru doar inca o saptamana, dupa care magazinul va trage obloanele.

Masurile de eficientizare demarate in septembrie 2009 au presupus atat reduceri de costuri (combustibil, energie, consumabile, echipamente, marketing), dar si contractii de personal, aproximativ 1.500 de angajati din totalul de 4.000 fiind disponibilizati. Primele magazine inchise au fost cele de la Oradea si Braila, dupa care au urmat unitatile din Calarasi si Craiova. Ultimul magazin, cel din Pitesti, urmeaza a fi inchis in urmatoarele zile.

Cifra de afaceri a grupului PIC, controlat de fratii Ilie si Cornel Penescu (foto), se cifra la finele anului 2008 la aproximativ 600 milioane de lei, cu 60% mai mult fata de cea inregistrata in 2007. In primul semestru din 2009, PIC a realizat o cifra de afaceri de 230 milioane de lei, potrivit informatiilor transmise de companie.

PIC nu este prinul retailer autohton care da faliment. La inceputul lui 2007, retailerul Univers'All, controlat de omul de afaceri Razvan Petrovici, a intrat in insolventa din cauza datoriilor pe care le-a acumulat catre furnizori. Carrefour a fost cel care a preluat spatiul de vanzare de 3.600 de metri patrati in care functionase fostul magazin Univers'All, situat in centrul Bucurestiului, in spatele centrului comercial Unirea Shopping Center.

Afla detalii despre cum a fost grupul PIC, unul dintre cei mai mari jucatori autohtoni din retail, ingenuncheat de criza.

Citeste care sunt previziunile retailerilor pentru anul 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri