Actionarii Rafo Onesti (RAF) au aprobat majorarea capitalului social cu 173,52 milioane lei, suma care reprezinta aportul in numerar adus de actionarul Balkan Petroleum LTD pentru investitiile de mediu si tehnologie asumate in contractul de privatizare din 2001, a anuntat compania
Operatiunea de majorare a capitalului se va realiza prin emiterea a circa 69,41 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,50 lei. In acelasi timp, Rafo va emite inca 1,62 miliarde de titluri, pentru ca actionarii minoritari sa isi pastreze participatiile, potrivit NewsIn.

Totodata, actionarii companiei au aprobat in cadrul AGA de astazi constituierea de garantii reale aspra bunorilor mobile si imobile ale Rafo pentru garantarea creditului de 330 milioane euro luat de Petrochemical Invest de la mai multe banci comerciale, imprumut garantat de stat, necesar pentru modernizarea si reconstruirea rafinariei.

In prezent, Rafo are un capital social de 2,02 miliarde lei, divizat in 807,59 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar este Petrochemical Holding GMBH, cu o detinere de 96,21%.

Compania are o valoare de piata de 1,36 miliarde lei (323 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,68 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de marti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si