Noile vagoane vor fi exploatate pe magistralele 1 si 3 ale metroului din Bucuresti. Primele livrari sunt planificate pentru anul 2006, durata de viata este estimata la 30 de ani, iar garantia va fi de 3 ani. Asamblarea finala a vagoanelor va fi realizata in Craiova, de catre partenerul local al Bombardier - Electroputere, piesele urmand sa fie produse in Germania si Suedia.

"Romania este o piata cheie pentru Bombardier si vom cauta sa ne extindem cat mai mult in aceasta tara in urmatorii ani", a declarat Tom Towsen, director de vanzari pentru linii electrice si metrou din Europa al Bombardier Transportation. Townson a mai spus ca firma canadiana este interesata si de furnizarea de tramvaie si trenuri electrice catre societatile romanesti. Finantarea acestui nou proiect este asigurata de catre Metrorex si Banca Europeana de Investitii, fiecare contribuind cu 50% din valoarea totala.

Bombardier produce, pe langa echipamente de transport feroviar, aeronave regionale si de afaceri, realizand, anul trecut, o cifra de afaceri de 15,5 miliarde dolari.