Salrom (Societatea Nationala a Sarii), singurul producator de sare din Romania, si-a planificat pentru 2010 investitii la nivelul celor de anul trecut, de aproape 11,5 milioane lei, in inlocuirea utilajelor, a declarat directorul general al societatii, Adrian Voicu.

De asemenea, societatea are de recuperat circa 13 milioane lei de la principalii clienti si totodata debitori ai Salrom, combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea si Uzinele Sodice Govora.

„Avem de incasat de la Oltchim si de la Uzinele Sodice Govora, cei mai mari debitori ai SALROM, aproximativ 13 milioane lei (3 milioane euro). Acum purtam discutii cu ei pentru reesalonarea datoriilor. Aceasta ar fi singura problema acum, incasarea debitelor”, a mentionat Adrian Voicu, conform NewsIn.

Directorul general al Salrom a adaugat ca societatea si-a redus anul trecut cheltuielile, pe fondul crizei economice si ca acest lucru s-a reflectat pozitiv in rezultatele financiare pe 2009 ale societatii.

Productia totala de sare a Societatii Nationale a Sarii a inregistrat in 2009 o scadere de circa 20%, fata de 2008, pana la 2 milioane tone.

"Din acest total de 2 milioane de tone, productia de sare recristalizata a fost in crestere cu 11%, cea de sare gema a scazut cu 1%, insa productia de sare solutie a fost in scadere cu 31%, ceea ce inseamna o scadere totala a productiei de sare de 20%. Acest lucru s-a datorat scaderii pietei de PVC si a celei de produse clorosodice, avand in vedere ca sarea solutie este destinata combinatelor chimice (cum este Oltchim), Chimcomplex Borzesti, Upsom Ocna Mures si Uzinele Sodice Govora", a precizat Adrian Voicu.

Salrom este singurul producator de sare autorizat din Romania. Actiunile sunt detinute in proportie de 51% de catre statul roman prin Ministerul Economiei si 49% de catre Fondul Proprietatea.

Principalele produse ale Salrom sunt sarea (gema, solutie, recristalizata) si calcarul. Societatea Nationala a Sarii are sapte sucursale: Exploatarea Miniera Ramnicu Valcea si salinele Slanic, Ocna Dej, Ocna Mures, Targu Ocna, Praid si Cacica.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si