International Petroleum Investment Company (IPIC), companie detinuta de guvernul din Abu Dhabi, a anuntat ca si-a majorat numarul de actiuni detinute in cadrul OMV de la 19,6% la 20%.

"Principalii doi actionari ai OMV, Österreichische Industrieholding AG (ÖIAG), reprezentand statul austriac, si IPIC au incheiat un acord de consortiu ce stabileste dispozitiile referitoare la coordonarea activitatilor si restrictii cu privire la actiunile detinute", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de compania austriaca.

ÖIAG si IPIC detin astfel 51,5% din capitalul inregistrat, cel al OMV constand in 300.000.000 de actiuni. Dintre acestea, 1.219.695 de actiuni de trezorerie sunt detinute de OMV fara drept de vot, rezultand intr-un total de 298.780.305 de drepturi de vot. Cu exceptia actiunilor de trezorerie, o actiune este echivalentul unui drept de vot. In consecinta, 154.550.263 de actiuni/drepturi de vot reprezinta 51,7% din totalul drepturilor de vot, potrivit oficialilor OMV.

OMV Romania Mineraloel este prezenta in Romania din anul 1998, avand sediul in Bucuresti si functionand ca o sucursala detinuta in totalitate de OMV, grupul energetic lider in centura de crestere europeana.

OMV Romania are 89 de angajati si a creat aproximativ 2.000 de locuri de munca prin reteaua celor 77 de statii care reprezinta o cota de piata de 9% in sectorul distributiei de carburanti.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom, cea mai mare companie romaneasca, cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2008, cifra de afaceri a Petrom a fost de 4.552 milioane euro, EBITDA (venituri inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) a fost de 969 milioane de euro.

Citeste care sunt planurile Petrom pentru anul acesta de criza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si