Operatorul de servicii medicale Gral Medical, controlata de sotii Georgeta si Robert Serban, a incheiat anul precedent cu o cifra de afaceri de 42,2 milioane de lei (circa 10 milioane de euro), in crestere cu 34% fata de 2008. Pentru anul in curs, oficialii lantului de clinici estimeaza un avans al afacerilor de 50%, pana la 63,3 milioane de lei.
Cresterea a fost sustinuta de segmentul de retail - dublare fata de 2008, de avansul peste 80% pentru segmentul corporate, dar si intrarea in semestrul doi in valorile bugetate a proiectelor noi din 2010, potrivit unui comunicat de presa emis de companie. Cele trei proiecte dezvoltate anul trecut au fost Centrul de Dializa, Centrul de Litotritie si preluarea Laboratorului din cadrul Institutului National de Neurologie.

"Pentru 2010, ne propunem o crestere cu 50% a cifrei de afaceri, avans sustinut o parte de centrele existente, printr-o diversificare a serviciilor oferite, iar pe de alta parte, prin aportul adus de proiectele noi. In fiecare an am reusit sa mentinem rata profitului pozitiva, desi in anul 2008 si 2009 am avut investitii de peste 5 milioane de euro, profitul fiind o sursa de finantare pentru proiectele dezvoltate, care nu au inregistrat intarzieri", a declarat Robert Serban (foto), actionar in cadrul Gral Medical.

Planul investitional pentri 2010 vizeaza deschiderea a doua noi centre pentru care s-au bugetat 3,5 milioane de euro. Tot anul acesta, actionarii Gral Medical intentioneaza demararea lucrarilor la un nou spital privat, in zona Pietei Alba Iulia din Capitala, proiect cifrat la 25 de milioane de euro.

In prezent, reteaua Gral Medical numara 17 centre medicale, dintre care 10 laboratoare, 4 clinici, 1 centru de imagistica medicala si 2 centre de radiologie dentara in Bucuresti, precum si in judetele Prahova, Dolj, Sibiu si Arges. Corpul medical al companiei numara 450 de medici si asistente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri