Georgeta si Robert Serban, cei doi actionari ai lantului de clinici Gral Medical, poarta discutii cu doua banci internationale in vederea obtinerii unui credit de 25 de milioane de euro, necesar investitiei intr-un nou spital in Capitala, cu o capacitate de 100 de paturi.
"Intentionam sa demaram lucrarile prin martie-aprilie, pentru ca terenul este deja, tot ce asteptam este sa ni acorde acest credit", a declarat pentru Wall-Street Georgeta Serban (foto), directorul general al companiei.

Fondurile de 25 de milioane de euro necesare deschiderii noului spital vor fi asigurate in exclusivitate din creditul pe care sotii Serban spera sa-l obtina in perioada aceasta.

Noul spital, care va avea noua etaje, va fi amplasat in apropierea Pietei Alba Iulia din Capitala, in imediata apropiere a Centrului de Diagnostic Gral Medical, si se va intinde pe o suprafata totala de 9.000 de metri patrati. "Speram ca dupa un an sa incepem sa facem profit", a afirmat sefa Gral Medical.

Capacitatea noului spital Gral va fi de 100 de paturi, ceea ce inseamna ca va rivaliza direct cu Life Memorial, investitia de 17 milioane de euro al familiei Marcu, ce controleaza lantul de clinici MedLife. In prezent, Life Memorial este cel mai mare spital privat, cu o suprafata de 12.500 de metri patrati si 150 de paturi. Pentru 2009, spitalul si-a bugetat afaceri de 20 de milioane de euro, dublu fata de 2008.

"Mai avem de demolat o parte din cladirea veche si apoi sa reconstruim, proiectul urmand a fi gata in doi ani - un an pentru constructia in sine si un alt an pentru instalarea tehnologiei necesare", a explicat Georgeta Serban.

Potrivit acesteia, noul spital va furniza servicii medicale la preturi accesibile, axandu-se foarte mult pe clientii din retail (cei care nu au abonament si platesc pentru serviciile prestate).

"Spitalul este destinat pacientilor cu venituri medii, pentru cei care platesc cu bani gheata", a subliniat Georgeta Serban, adaugand ca avansul pietei de servicii medicale a fost sustinut in 2009 in mare parte prin aportul clientilor din retail.

"Piata fee-for-service (plata per serviciu) s-a dublat la toti operatorii, pe fondul unui sistem de stat falimentar, care nu a putut sa le satisfaca nevoile. Acelasi lucru se va intampla si anul acesta, de aceea mizam tot mai mult pe acest segment de clienti", a afirmat Serban.

Operatorul de servicii medicale Gral Medical a incheiat anul precedent cu o cifra de afaceri de 42,2 milioane de lei (circa 10 milioane de euro), in crestere cu 34% fata de 2008. Pentru anul in curs, oficialii lantului de clinici estimeaza un avans al afacerilor de 50%, pana la 63,3 milioane de lei. [Vezi cum au evoluat afacerile Gral Medical in ultimii patru ani]

Piata locala a serviciilor medicale private este cifrata in 2009 la o valoare de peste 430 milioane euro, cu aproximativ 35% mai mult comparativ cu 2008. Pe piata serviciilor medicale private principalii jucatori sunt Medicover, MedLife, Euromedic, Centrul Medical Unirea, Medcenter, Gral Medical, Sanador, Centrul Medical Romar, Medsana si Hiperdia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri