Numarul firmelor profitabile din Topul National pe 2004 al Firmelor Private Mici si Mijlocii din Romania, editia a 13-a, a crescut cu 14%, fata de 2003, a anuntat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu. Acesta a precizat ca valoarea profitului este mai mare cu 21% fata de 2003. IMM-urile au contribuit in 2004 cu 70,5% din PIB si cu 34,5% din exporturi, a precizat Nicolescu, mentionand ca sectorul intreprinderilor mici si mijlocii gestioneaza mai putin de un sfert din patrimoniul national. In acest sector se munceste bine, mult si performant, a asigurat liderul CNIPMMR. Potrivit acestuia, sectorul de IMM-uri a creat doua milioane de locuri de munca in economica romaneasca, compensand disparitia a circa 2,5 milioane de slujbe, in special de la marile intreprinderi de stat.

Topul National al Firmelor Private Mici si Mijlocii din Romania, realizat pe baza profitului obtinut in 2004, confirma suprematia IMM-urilor din Bucuresti. Pe primul loc la categoria Microintreprinderi s-a clasat firma Vest Trade & Consulting SRL in timp ce compania Fortum Engineering Romania SRL a ocupat prima pozitie la categoria Intreprinderi mici. BCR Leasing a fost pe locul intai la categoria Intreprinderi mijlocii, iar Ispat Sidex Galati a fost fruntasa la categoria Intreprinderi mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri