Ionel Bors (55 de ani), lucreaza in combinatul de la Galati inca din primii ani de functionare ai colosului siderurgic. Dupa privatizarea unitatii, in 2001, el a fost numit director de resurse umane si a condus toate sesiunile de negocieri salariale cu sindicatele din combinat. La 1 februarie, el va deveni country manager pentru ArcelorMittal.

Din aceasta pozitie, Ionel Bors (foto) va gestiona relatiile unitatilor ArcelorMittal din Romania cu furnizorii externi, dar si cu autoritatile statului roman, au declarat, marti, surse din interiorul combinatului, informeaza NewsIn.

Postul pe care Ionel Bors il va elibera la 1 februarie, cel de director de resurse umane al combinatului siderurgic de la Galati, va fi ocupat de o persoana din afara grupului siderurgic ArcelorMittal, au afirmat sursele citate. Este vorba de Mihaela Craciun, in varsta de 41 de ani, care a lucrat in industria produselor petroliere, la Petrom, si in industria cimentului, la Lafarge.

ArcelorMittal Galati este centrul Diviziei Produse Plate Europa de Sud-Est (Flat Carbon South Eastern Europe) si controleaza inca doua unitati: ArcelorMittal Skopje (FYRO Macedonia) si reprezentanta comerciala din Turcia. Divizia este condusa de directorul general al combinatului siderurgic din sudul Moldovei, Thierry Le Gall.

ArcelorMittal Galati va deveni Centru de Excelenta pentru Tabla Groasa si va dezvolta productia de benzi laminate la cald si de produse cu grad inalt de finisare.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.