Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama si cafenelelor Cafepedia, a intrat pe piata pub-urilor prin inaugurarea, la sfarsitul anului trecut, a pub-ului Charlatans din centrul Capitalei.
Pub-ul a fost deschis in locul fostei cafenele Cafepedia de la Universitate. “Charlatans este un proiect pilot. El s-a nascut din observatia ca piata de pub-uri este mai dinamica, si totodata la inceput in Bucuresti fata de cea a cafenelelor. Real vorbind, in Bucuresti exista 5 irish pub-uri, luandu-l in considerare si pe nou deschisul Charlatans”, a declarat, pentru Wall-Street, Catalin Mahu (foto).

Acesta explica si de ce a ales cafeneaua de la Universitate. “In momentul in care am decis deschiderea unui pub aveam doua variante: fie de a cauta o locatie noua, ceea ce implica costuri mai mari, fie de a folosi o locatie din portofoliul companiei cu costuri mai mici. Am ales varianta a doua, care ne-a costat cateva zeci de mii de euro, constand in reamenajarea si achizitia de mobilier specific unui pub”, adauga proprietarul La Mama.

Odata cu schimbarea profilului locatiei de la Universitate si clientii targetati sunt altii. “Targetul s-a modificat. Publicul de pub este unul cu varsta de peste 25 de ani (in timp ce publicul de cafenea este undeva in jur de 18-30 ani), este un client mai asezat, cu venituri mai mari”, mai spune Catalin Mahu.

Charlatans nu va fi insa singurul proiect de acest fel a lui Mahu, care va deschide, in 2010, cel de-al doilea pub, in centrul vechi al Capitalei. “Vom mai deschide un irish pub, in locatia detinuta pe Lipscani in centrul vechi al Bucurestiului. Acest pub va functiona sub un alt nume si se va desfasura pe o suprafata de 700 de metri patrati”, explica Mahu.

Compania Trotter Restaurant, prin care Mahu opereaza lantul de restaurante si cafenele, a raportat o cifra de afaceri de circa 3,8 milioane de euro in primul semestru din 2009, in scadere cu 16% fata de perioada similara din 2008.

La Mama a fost lansat in februarie 1999. In prezent, exista sapte restaurante La Mama, unul dintre ele in Mamaia. Trotter Restaurant opereaza in prezent trei cafenele Cafepedia.

Pe piata restaurantelor si a cafenelelor, Mahu activeaza alaturi de Dragos Petrescu, care conduce City Grill si City Cafe, sau Tudor Dragomir Niculescu, care dezvolta lantul Turabo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri