Anul 2010 a inceput incet, dar sigur in ceea ce priveste activitatea de fuziuni si achizitii (M&A) pe plan local. Doar ieri seara au fost anuntate doua tranzactii, in doua segmente vedeta in ultimii ani: asigurari si IT.
Grupul francez Axa a achizitionat un pachet majoritar de actiuni la compania de asigurari Omniasig Life, detinuta de Vienna Insurance Group.

Tranzactia, care a avut loc la finalul anului precedent, este supusa aprobarii de catre CSA.

Cititi mai multe aici.

De asemenea, Soitron, unul dintre cei mai importanti integratori de sistem din Slovacia, a devenit principalul actionar al Datanet Systems, jucator local pe piata de solutii de networking si comunicatii, prin achizitia a 51% din actiuni.

Aceasta achizitie face parte din noua strategie de dezvoltare regionala a companiei Soitron, care detine controlul la alte doua companii din Republica Ceha si Slovacia.

Cititi mai multe aici despre tranzactie.

Tot la inceputului anului, Costea Dumitrescu, fondator al furnizorului de training Ascendis, a decis sa-si vanda participatia de 70% pe care o detinea in cadrul WKH, firma specializata in servicii de evaluare a angajatilor.

In prezent, din businessul Ascendis fac parte trei firme, Ascendis Consulting, Ascendis Experienial si WKH Dezvoltare Organizationala, iar Costea si-a cedat participatia din WKH catre Ascendis Consulting, in care este actionar majoritar.


Ceilalti actionari ai Ascendis au preluat 60% din participatia cedata de Costea, iar Daniela Catanas, care detinea 30% din WKH, restul de 10%.
“Tranzactia a implicat o suma de bani, respectiv cateva sute de mii de euro. Deal-ul inca nu s-a incheiat, deoarece au fost anumite probleme juridice, insa care nu au depins de noi. Ne-am dorit sa facem aceasta tranzactie, pentru a avea toate lucrurile intr-un loc, deci pentru a fi mai eficienti”, spune Andrei Gosu, director general Ascendis.

Cititi mai multe in articolul publicat ieri de Wall-Street: Ascendis baga in conturile actionarilor 350.000 de euro, chiar daca a pierdut 30% din afaceri in 2009

In prezent, din businessul Ascendis fac parte trei firme, Ascendis Consulting, Ascendis Experienial si WKH Dezvoltare Organizationala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri