Distribuitorul de electricitate Enel Distributie Muntenia va organiza in 8 februarie o licitatie deschisa pentru modernizarea statiei de la Laromet din Capitala, valoarea estimata a contractului fiind de 12,2 milioane lei, fara TVA, potrivit unui anunt de pe Societatea pentru Excelenta in Administratia Publica.
Lucrarile vor avea o durata de sase luni, din momentul atriburii contractului, scrie NewsIn.

Ofertantii trebuie sa depuna o garantie de participare in valoare de 70.000 lei (35.000 lei pentru IMM-uri) si o garantie de buna executie de 10% (5% pentru IMM-uri) din valoarea contractului, potrivit anuntului companiei.

Directorul general executiv al Grupului italian Enel, Fulvio Conti, a anuntat in iunie 2009 ca Enel va investi 300 milioane euro, in Romania, in 2009 si 2010, in infrastructura de distributie a energiei electrice.

Potrivit acestuia, Enel intentioneaza sa pastreze acest nivel de investitii, pentru urmatorii cinci ani, in Romania, de 150 milioane euro anual.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano.

Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

In prezent, operatiunile Enel in Romania sunt dezvoltate prin Enel Energie Muntenia si Enel Energie - pentru furnizarea de electricitate, si Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie pentru cele trei regiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Electrica cere in instanta anularea unui ordin ANRE