Lantul belgian de supermarketuri Delhaize, prezent in Romania prin magazinele Mega Image, a afisat o cifra de afaceri de 19,9 miliarde euro in 2009, in crestere cu 1,2% fata de 2008, insa sub estimarile analistilor, relateaza L'Echo.
Cifra sa de afaceri a scazut cu 3,3% in trimestrul al patrulea, la 4,872 miliarde euro, rezultatele fiind sub asteptarile analistilor, care se asteptau la afaceri anuale de 20,1 miliarde euro si o cifra de afaceri de 5 miliarde euro in al patrulea trimestru.

"Cresterea veniturilor a fost influentata negativ de o scadere a cifrei de afaceri cu 2,8% in Statele Unite, din cauza fenomenului de deflatie si de deprecierea dolarului fata de euro", a explicat grupul intr-un comunicat, citat de NewsIn.

Grupul a inregistrat o crestere puternica in Romania si Indonezia, unde veniturile au avansat cu 15,5%, la 233 milioane euro. Veniturile au scazut in 2009 cu 0,4% in Statele Unite, la 13,617 miliarde euro si au crescut cu 2,7% in Belgia, la 4,616 miliarde euro. In Grecia, cifra de afaceri a crescut cu 10%, la 1,471 miliarde euro.

Delhaize intentioneaza sa deschida 120-130 de noi magazine in 2010, fata de 104 in anul anterior. "Vom intensifica, in principal, deschiderea de noi magazine Bottom Dollar Food in Statele Unite si noile activitati din Grecia, Romania si Indonezia", a explicat grupul.

Grupul Delhaize avea la finalul anului 2009 o retea de 2.732 de magazine, in conditiile in care anul trecut a achizitionat si patru magazine Prodas din Romania si 10 magazine Koryfi in Grecia.

Citeste si Criza a redus preturile la Mega Image cu 15%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri